ΚΟΣΜΟΣ

Βιρτζίνια: Νεαρή μουσουλμάνα απήχθη έξω από τέμενος και δολοφονήθηκε

Βιρτζίνια: Νεαρή μουσουλμάνα απήχθη έξω από τέμενος και δολοφονήθηκε
twitter/@darcyspencer

Ακόμη μια επίθεση κατά μουσουλμάνων σημειώθηκε τις ημέρες εορτασμού του Ραμαζανιού. Μια έφηβη κοπέλα απήχθη έξω από τέμενος στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και η σορός της εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 22χρονος άντρας που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

Η 17χρονη μουσουλμάνα, Νάμπρα – το επίθετο της δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα – περπατούσε μαζί με φίλες της, όταν ένας νεαρός που κρατούσε μπαστούνι του μπέιζμπολ τους επιτέθηκε.

Οι κοπέλες επέστρεφαν από εστιατόριο όπου πήραν το πρωινό τους πριν ξημερώσει και ξεκινήσει εκ νέου η νηστεία τους. Ο νεαρός, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του γραφείου του σερίφη της περιοχής, πετάχτηκε μπροστά τους και τις απείλησε με το μπαστούνι.

Παρότι οι έφηβες είναι μουσουλμάνες, η αστυνομία «δεν έχει στοιχεία πως το περιστατικό υποκινήθηκε από μίσος».

Σύμφωνα με πηγές του τεμένους και της αστυνομίας όλες οι νεαρές κατάφεραν να ξεφύγουν, εκτός από την Νάμπρα. «Διασκορπίστηκαν μετά το περιστατικό και όταν επέστρεψαν κατάλαβαν πως έλειπε», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μετά από ενδελεχή έρευνα οι Αρχές εντόπισαν την σορό νεαρής κοπέλας, που θεωρούν ότι ανήκει στην αγνοούμενη 17χρονη, σε μικρή λίμνη. Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ταυτοποίηση της σορού όμως.

«Οι επιθεωρητές μας είναι σίγουροι πως πρόκειται για εκείνη», τόνισε εκπρόσωπος Τύπου του Αστυνομικού Τμήματος του Fairfax. «Αλλά ο ιατροδικαστής πρέπει να προχωρήσει στην νεκροψία για να γίνει ταυτοποίησή της».

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος η αστυνομία συνέλαβε τον 22χρονο Ντάρβιν Μαρτίνεζ Τόρρες, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία.

Τηλεοπτικό δίκτυο τόνισε πως το μπαστούνι του μπέιζμπολ βρέθηκε στη λίμνη, όμως η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

«Έχουν ανασύρει στοιχεία από την περιοχή, όπου θεωρούμε πως δέχθηκε επίθεση», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος. «Θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και θα το εξετάσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ