Τσαβούσογλου: Για την Τουρκία η σύνοδος για το Κυπριακό στην Ελβετία είναι τελική
Την άποψη ότι η τουρκική πλευρά αντιμετωπίζει την Σύνοδο της Ελβετίας για το Κυπριακό ως τελική, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Τούρκος υπουργός, επεσήμανε ότι «η Άγκυρα θα δώσει το παρών στο Crans-Montana σίγουρη για τον εαυτό της, γνωρίζοντας τί θέλει και θα υποστηρίξει τα συμφέροντά της» και σημείωσε πως η Τουρκία πηγαίνει χωρίς όρους στην Ελβετία.
«Εμείς είμαστε πάντοτε έτοιμοι. Το δηλώσαμε και προηγουμένως ότι εκεί πρέπει να πάμε χωρίς όρους. Το είπαμε ότι δεν θα δεχτούμε τους όρους που προσπάθησε να θέσει η Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αλλά ασφαλώς αυτό το βλέπουμε ως μια τελική διάσκεψη», είπε αναλυτικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι θέματα όπως η ασφάλεια και οι εγγυήσεις, το εδαφικό, η διοίκηση και ο διαμοιρασμός εξουσίας, το περιουσιακό και οι 4 ελευθερίες στην Κύπρο για τους πολίτες της Τουρκίας θα συζητηθούν ταυτόχρονα στη σύνοδο.
Ισχυροί άνεμοι κρατούν «δεμένα» τα πλοία στην Αττική - Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται
08:06
Οι ταινίες της εβδομάδας: Βραβευμένος «Ήχος της πτώσης», επιστροφή Silent Hill και νέος Σαμ Ράιμι
08:03
Λήγει σήμερα η συμφωνία «New Start» για τα πυρηνικά: Φόβοι για νέα κούρσα εξοπλισμών από ΗΠΑ, Ρωσία
07:57
Στη Redex το έργο κατασκευής του νέου VIP Terminal στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
07:55