Ισπανία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν «πολύ ριζοσπαστικοποιημένο» Μαροκινό
Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν 32χρονο Μαροκινό στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε χθες Τρίτη τα χαράματα στην κεντρική Μαδρίτη, για τον οποίο ανακοίνωσε πως ήταν «πολύ ριζοσπαστικοποιημένος» και είχε μια εκτεταμένη συλλογή εξτεμιστικού ισλαμιστικού υλικού στο οποιο περιλαμβανόταν ένα εγχειρίδιο για καμικάζι βομβιστές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η αστυνομία συνέλαβε επίσης άλλους δύο Μαροκινούς ηλικίας 38 και 33 ετών που ζούσαν μαζί με τον πρώτο άνδρα σε συγκρότημα διαμερισμάτων, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε δήλωση που εξέδωσε.
Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ένοπλοι αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση εισβάλλουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων πριν από τα χαράματα και ρίχνουν στο έδαφος και περνούν χειροπέδες σε άνδρες που φορούν λευκούς χιτώνες και κράνη μοτοσικλετιστών έξω από το συγκρότημα.
Ο άνδρας είχε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προφίλ, παρόμοιο με το προφίλ εκείνων που πραγματοποίησαν πρόσφατα επιθέσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει άλλους για να πραγματοποιήσουν μια ισλαμιστική επίθεση στην Ισπανία, πρόσθεσε η κυβένηση.
SPONSORED
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
11:00
Χειροπέδες σε 49χρονο που φωτογράφιζε κρυφά 14χρονη μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
10:50
Όταν η Σοβιετική Ένωση ονειρεύτηκε να κατακτήσει το Σύμπαν - Η ιστορία μέσα από αφίσες
10:41
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή της Πάτρας – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
10:31