ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Αρνείται η κυβέρνηση ότι συμβούλεψε τις εγκύους να απέχουν από το σεξ

Ινδία: Αρνείται η κυβέρνηση ότι συμβούλεψε τις εγκύους να απέχουν από το σεξ
REUTERS

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ινδία έπειτα από αναφορές που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα από τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση συνέστησε στις εγκύους να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας, σε ένα φυλλάδιο με τίτλο «Μητέρα και Φροντίδα Παιδιού» που εκδόθηκε από υπουργείο της χώρας, περιλαμβάνονταν συμβουλές για τις μέλλουσες μητέρες.

Μεταξύ αυτών ήταν διατροφικές συμβουλές, όπως η αποφυγή συγκεκριμένων φαγητών και ροφημάτων, όπως τσάι, καφές, λαδερά φαγητά, άσπρο αλεύρι, καθώς και κρέας.

Εκτός όμως από αυτές, τα τοπικά μέσα ισχυρίζονταν ότι στο εν λόγω φυλλάδιο η κυβέρνηση προχωρούσε σε συστάσεις προς τις γυναίκες να αποφεύγουν την σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Αυτό απέχει εντελώς από την αλήθεια. Στην πραγματικότητα οι λέξεις ‘όχι σεξ’ δεν αναφέρονται καθόλου στο φυλλάδιο», τονίζει το υπουργείο.

«Το φυλλάδιο περιέχει γενικές οδηγίες για εγκύους, οι οποίες βασίζονται στις αρχές και τα ιδεώδη της γιόγκα. Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η άσκηση της γιόγκα υπό ειδική επίβλεψη, μπορεί να είναι πολύ επωφελής για την μέλλουσα μητέρα», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Indian ministry denies advising pregnant women to avoid sex

By Zamira Rahim, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ