ΚΟΣΜΟΣ

Η μαλαισιανή αστυνομία προειδοποιεί για βομβιστές αυτοκτονίας

Η μαλαισιανή αστυνομία προειδοποιεί για βομβιστές αυτοκτονίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις Φιλιππίνες REUTERS/Jonathan Ernst

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από την μαλαισιανή αστυνομία, οι αρχές της χώρας προειδοποιούν για 10 βομβιστές αυτοκτονίας, που συνδέονται με τον ISIS, στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου πρόκειται να φιλοξενηθεί η σύνοδος της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας και η σύνοδο κορυφής Ανατολικής Ασίας, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο μαλαισιανός επικεφαλής της αστυνομίας, Χαλίντ Αμπού Μπακάρ (Khalid Abu Bakar) δήλωσε ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε την ορθότητα της πληροφορίας.

“Υπάρχουν αναφορές για επικείμενες τρομοκρατικές απειλές στην Μαλαισία," αναφέρει σε μια ανακοίνωση. "Αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν επιβεβαιώνονται ακόμη."

Οι ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και του Κινέζου Πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ, καταφθάνουν στην Κουάλα Λουμπούρ αυτό το Σαββατοκύριακο, και τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες αναπτύσσονται γύρω από την πρωτεύουσα, δήλωσε ο ίδιος.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι επιθέσεις στη Γαλλία, την Αίγυπτο, το Λίβανο, και τις Φιλιππίνες απαιτούν αυξημένη ασφάλεια για την διήμερη σύνοδο των 18 ηγετών του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ