ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία στη Βρετανία από 600 πολυκατοικίες «ωρολογιακές βόμβες» όπως το Grenfell Tower

Ανησυχία στη Βρετανία από 600 πολυκατοικίες «ωρολογιακές βόμβες» όπως το Grenfell Tower
REUTERS/Neil Hall

Περίπου 600 πολυκατοικίες στην Βρετανία φέρουν εξωτερική επένδυση παρόμοια με αυτή που είχε χρησιμοποιηθεί στον Πύργο Γκρένφελ όπου πυρκαγιά που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η εκτίμηση που μας δόθηκε από τα δημοτικά συμβούλια είναι ότι υπάρχουν περίπου 600 πολυκατοικίες με παρόμοια επένδυση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με όλες τις τοπικές αρχές για να τις ενθαρρύνουμε να μας στείλουν επειγόντως τα δείγματα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε τους ελέγχους που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί η εξωτερική επένδυση τριών κτιρίων και έχει χαρακτηριστεί εύφλεκτη. Στην εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνονται κτίρια στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξετασθούν οι επενδύσεις όλων των (εργατικών) πολυκατοικιών» τις οποίες διαχειρίζονται δημόσιες αρχές, μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, μια πολυκατοικία 24 ορόφων όπου ζούσαν σχεδόν 600 άνθρωποι.

«Ειδοποιήσαμε επίσης τους ιδιώτες ιδιοκτήτες και θέσαμε δωρεάν στη διάθεσή τους τα τεστ μας», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ