ΚΟΣΜΟΣ

«Επιθεώρηση» Πούτιν στις εργασίες τοποθέτησης του Turkish Stream

«Επιθεώρηση» Πούτιν στις εργασίες τοποθέτησης του Turkish Stream
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Stephane De Sakutin/Pool

Στο πλοίο τοποθέτησης του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream βρέθηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή του Κρασνοντάρ.

Ο Πούτιν βρέθηκε στο πλοίο Pioneering Spirit, που τοποθετεί τον αγωγό, τα έργα του οποίου ξεκίνησαν από την εταιρία Gazprom στις 7 Μαΐου.

Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε ο πλοίαρχος Φρεντ Ρέγκτοτ, ο πρόεδρος της εταιρείας «Allseas» Έντουαρντ Χέρεμ και ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσγειώθηκε στο πλοίο Pioneering Spirit, που είναι το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου αυτού του είδους και διαθέτει έξι εγκαταστάσεις για την ηλεκτροσυγκόλληση και την επικάλυψη των τμημάτων του αγωγού που τοποθετούνται υποθαλασσίως.

Έχει μήκος 477 μέτρα (υπερβαίνει τα τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου) και πλάτος 124 μέτρα. Έχει την δυνατότητα να συναρμολογεί ημερησίως 3,5 έως 5 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου το συνολικό μήκος της κάθε μίας από τις δύο γραμμές του οποίου θα πρέπει να φθάνει τα 937 χιλιόμετρα. Το πλοίο μπορεί να τοποθετεί τον αγωγό φυσικού αερίου σε βάθος μεγαλύτερο των 2 χιλιομέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ