ΚΟΣΜΟΣ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Προσεύχομαι να κλείσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της βίας

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Προσεύχομαι να κλείσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της βίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ απύηθυνε ευχές προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τους μουσουλμάνους της χώρας για την ολοκλήρωση των εορτασμών του Ραμαζανιού.

Στις ευχές του ξεχωρίζει η αναφορά «στα απεχθή τρομοκρατικά γεγονότα, με την απαξίωση της ζωής αθώων αμάχων αδελφών μας, οι οποίοι πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό του ατέρμονου τρομοκρατικού παραλογισμού» στην Αίγυπτο.

«Προσεύχομαι νυχθημερόν, όπως το ήθος της διαλεκτικής αγάπης, αποστομώσει τους αδιέξοδους πολεμικούς μονολόγους», τονίζει προς το μήνυμά του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

Όλο το μήνυμα του:

«Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ιερού μηνός του Ραμαζανίου, επιθυμώ να εκφράσω τις ειλικρινείς και φιλάδελφες ευχές μου προς την ευλογημένη χώρα μας την Αίγυπτο, αλλά και προς όλους τους Μουσουλμάνους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την ελπίδα η Ειρήνη του Θεού, κοινός παρανομαστής του αξιακού συστήματος όλων των θρησκευτικών παραδόσεων που άνθισαν στην περιοχή, να πρυτανεύσει έναντι κάθε προσπάθειας παρεκτροπής προς το διχασμό και τη βία.

Δυστυχώς, φέτος την Αίγυπτο έχουν σημαδέψει απεχθή τρομοκρατικά γεγονότα, με την απαξίωση της ζωής αθώων αμάχων αδελφών μας, οι οποίοι πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό του ατέρμονου τρομοκρατικού παραλογισμού. Προσεύχομαι νυχθημερόν προς τον Θεό της Ειρήνης, της Αγάπης και της Καταλλαγής, να κλείσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της βίας. Προσεύχομαι νυχθημερόν, όπως το ήθος της διαλεκτικής αγάπης, αποστομώσει τους αδιέξοδους πολεμικούς μονολόγους.

Ιδιαίτερο εόρτιο χαιρετισμό, με αισθήματα ειλικρινούς αγάπης και τιμής, απευθύνω προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την ευχή να τού δίδει ο Θεός δύναμη στα ευθυνοφόρα καθήκοντά του, για την πρόοδο και την ευημερία του λαού.

Στην ευθυνοφόρο του αυτή προσπάθεια, να χαράξει μια νέα προοπτική για την ευλογημένη μας Αίγυπτο, προοπτική που θα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού, τον συνοδεύουν οι συνεχείς προς τον Ένα και Μοναδικό Δημιουργό Θεό προσευχές μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ