ΚΟΣΜΟΣ

Η πτήση του τρόμου: Πιλότος προέτρεπε τους επιβάτες να προσευχηθούν

Η πτήση του τρόμου: Πιλότος προέτρεπε τους επιβάτες να προσευχηθούν
twitter

Το αεροσκάφος A330 της AirAsia που εκτελούσε την πτήση από το Περθ της Αυστραλίας με προορισμό τη Μαλαισία, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε, έπειτα από ένα τεχνικό πρόβλημα που έκανε όλη την καμπίνα να τρέμει.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, που επικαλείται η εφημερίδα The Western Australian, ακούστηκε ένα δυνατός ήχος πριν ολόκληρο το αεροσκάφος αρχίσει να ταρακουνιέται.

«Νόμιζα ότι θα πέθαινα», έγραψε ένας εκ των επιβατών στον λογαριασμό του στο Instagram, ανεβάζοντας παράλληλα κι ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται να τρέμουν οι θέσεις στην καμπίνα του αεροσκάφους.

https://www.instagram.com/p/p

Η Sophie Nicolas, που επίσης επέβαινε στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, επέκρινε ως «πραγματικά κακή» την αντίδραση του πληρώματος. Σύμφωνα με την ίδια, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος πρόκειται να επιστρέψει στο Περθ, σημειώνοντας πως «καλό θα ήταν να πείτε όλοι μια προσευχή. Θα προσευχηθώ κι εγώ κι ας ελπίσουμε ότι όλοι θα επιστρέψουμε ασφαλείς». «Τρομοκρατήθηκα», παραδέχθηκε η ίδια.

Η αεροπορική εταιρεία παραδέχθηκε με ανακοίνωσή της ότι η πτήση D7237 για την Κουάλα Λουμπούρ, απογειώθηκε στις 06:40 (τοπική ώρα), με 359 επιβαίνοντες κι επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Περθ στις 10:00.

«Η ασφάλεια των πελατών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Περθ, τόνισε από την πλευρά του πως»ο κυβερνήτης εντόπισε ένα τεχνικό πρόβλημα στη μηχανή του αεροσκάφους, το οποίο έκανε στροφή και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Περθ, στις 9:57».

Pilot urges prayers as 'technical issue' forces turnaround, By Jay Croft, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ