ΚΟΣΜΟΣ

Σκυλίτσα παίρνει το λεωφορείο και πηγαίνει στο πάρκο

Σκυλίτσα παίρνει το λεωφορείο και πηγαίνει στο πάρκο
FACEBOOK

Την λένε Eclipse και έχει κλέψει την καρδιά των περισσότερων κατοίκων του Σιάτλ, των ΗΠΑ.

Ο λόγος για ένα πανέξυπνο και ανεξάρτητο μαύρο λαμπραντόρ.

Η ευφυής σκυλίτσα κάθε ημέρα πηγαίνει στην στάση του λεωφορείου της γραμμής D, που είναι κοντά στο σπίτι της. Μόλις ο οδηγός σταματήσει και ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου η Eclipse ανεβαίνει μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες.

Συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Αν βρει ελεύθερο κάθισμα κάθεται αναπαυτικά, αν όχι στέκεται στον χώρο για ορθίους και περιμένει να κατέβει σε 4 στάσεις για να πάει στο αγαπημένο της πάρκο.

Στο κολλάρο της έχει κάρτα επιβίβασης και όλοι οι οδηγοί της γραμμής D στο Σιάτλ την γνωρίζουν πλέον και την καλοδέχονται. Άλλωστε στην Κομητεία Κίνγκ επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι επιβάτες δείχνουν ενθουσιασμένοι με την παρουσία της σκυλίτσας. Όταν μαθαίνουν μάλιστα την ιστορία της σπεύδουν να την φωτογραφίσουν.

Πώς άρχισε το μαύρο λαμπραντορ να παίρνει το λεωφορείο; Βαρέθηκε να περιμένει τον ιδιοκτήτη της Jeff Young, να την πάει βόλτα...και πήρε την πρωτοβουλία.

Μια ημέρα ενώ βρίσκονταν στη στάση ο ιδιοκτήτης της κάπνιζε. Όταν ήρθε το λεωφορείο όλα έδειχναν ότι δεν θα ανέβαιναν προτού να τελειώσει το τσιγάρο του. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το επόμενο δρομολόγιο.

Τότε λοιπόν η σκυλίτσα αποφάσισε να πάρει την κατάσταση πάνω της και να επιβιβαστεί.

Η καθημερινή της αυτή συνήθεια δεν έγινε γνωστή μόνο στο Σιατλ, ξεπέρασε τα σύνορα της Αμερικής και η έξυπνη σκυλίτσα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Απέκτησε μάλιστα και σελίδα στο Facebook με χιλιάδες ακόλουθους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ