ΚΟΣΜΟΣ

Η μικρή Μπάνα από το Χαλέπι στα πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή, μαζί με Τραμπ και Ριάνα

Η μικρή Μπάνα από το Χαλέπι στα πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή, μαζί με Τραμπ και Ριάνα
TWITTER

To κοριτσάκι από τη Συρία, η Μπάνα αλ Άμπεντ, που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα μηνύματά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου περιέγραφε την κόλαση που βίωνε στο Χαλέπι επελέγη από το περιοδικό TIME ως ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο διαδίκτυο.

Άλλα πρόσωπα της ετήσιας λίστας που καταρτίζει το περιοδικό, είναι η βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η ποπ τραγουδίστρια Ριάνα, η Κιμ Καρντάσιαν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το Time καταλήγει κάθε χρόνο στην επιλογή των προσώπων με βάση όσους ασκούν παγκόσμια επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όσους παράγουν τίτλους ειδήσεων.

bana
Capture

Η 7χρονη τότε Μπάνα, με βοήθεια από την μητέρα της Φατιμά, που ήταν η διαχειρίστρια του λογαριασμού στο twitter (@AlabedBana) άρχισε από τον Σεπτέμβριο να στέλνει μηνύματα, να αναρτά φωτογραφίες και βίντεο περιγράφοντας τη ζωή στο ανατολικό Χαλέπι που βρισκόταν υπό πολιορκία και στο στόχαστρο σφοδρών βομβαρδισμών από την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας.

Ο λογαριασμός απέκτησε 365.000 ακόλουθους από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το συριακό καθεστώς χαρακτήρισε προπαγανδιστικά τα σχεδόν καθημερινά tweets της ίδιας και της μητέρας της.

Capture2

«Δεν μπορώ να φύγω εξαιτίας των βομβαρδισμών, παρακαλώ σταματήστε τους από το να μας βομβαρδίσουν», έγραψε στο πρώτο της μήνυμα στις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

«Το Χαλέπι είναι μια πολύ καλή πόλη, αλλά χρειαζόμαστε ειρήνη», ήταν ένα από τα μηνύματά της.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Μπάνα με την οικογένειά της απομακρύνθηκε από την πολιορκημένη πόλη του Χαλεπιού και μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Capture-n69
PicMonkey-Collage

ΔΗΜΟΦΙΛΗ