Δακρυγόνα κατά μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν από την Ιταλία στη Γαλλία
Χρήση δακρυγόνων ενάντια μιας ομάδας περίπου 400 μεταναστών, κυρίως Αφρικανών, έκανε η ιταλική αστυνομία την Δευτέρα.
Οι μετανάστες πραγματοποιούσαν πορεία από την ιταλική πόλη Βεντιμίλια, με προορισμό τα γαλλικά σύνορα, δηλώνοντας αγανακτισμένοι και ότι δεν ανέχονταν άλλο να τελούν υπό αστυνομική κράτηση.
Σουδανοί στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες φώναζαν «Γαλλία, Γαλλία, όχι Ιταλία, πηγαίνουμε Γαλλία».
Ωστόσο καθώς περπατούσαν σε αυτοκινητόδρομο προς τα γαλλικά σύνορα, ξέσπασαν οι συμπλοκές με την ιταλική αστυνομία. Κάποια μέλη της ομάδας των μεταναστών επιχείρησαν να ξεφύγουν και να διασχίσουν ένα ποτάμι για να εισέλθουν στην Γαλλία.
Εντούτοις, ώρες αργότερα, οι περισσότεροι από τους μετανάστες φαίνονταν να κάθονται στο δρόμο, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς.
Η Βεντιμίλια έφερε στο παρελθόν το παρατσούκλι «μικρό Καλαί», την γνωστή «Ζούγκλα» του καταυλισμού στην γαλλική πόλη, όπου χιλιάδες μετανάστες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες με την ελπίδα να περάσουν στη Βρετανία.
Τουρισμός για Όλους 2026-27: Αιτήσεις ανεξάρτητα από το ΑΦΜ έως τις 21/8
01:00
Μικρές μεταφορές χρημάτων μέσω IRIS: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
00:30
Ο Ζάκερμπεργκ υπερασπίζεται την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Δεν καταστρέφει τις θέσεις εργασίας»
23:57
Φον ντερ Λάιεν: Στήριξη της ΕΕ στην Κολομβία μετά τον σεισμό - Ενεργοποιήθηκε το Copernicus
23:47