ΗΠΑ: Ο Άσαντ προετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα
Υπάρχουν ενδείξεις πως η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, προειδοποιώντας τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι αυτός και οι ένοπλες δυνάμεις του «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» εάν προχωρήσουν σε μια τέτοια πράξη.
Η δήλωση του Λευκού Οίκου γράφει ότι οι προετοιμασίες της Συρίας είναι όμοιες με εκείνες που έγιναν πριν τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι και η οποία παρακίνησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει την επίθεση με πυραύλους εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ έκανε ένα tweet στο οποίο αναφέρει πως: «Όσες επιθέσεις θα γίνουν στη συνέχεια κατά το λαό της Συρίας, θα ευθύνεται ο Άσαντ όπως επίσης και η Ρωσία και το Ιράν, που τον υποστηρίζουν στο να σκοτώνει τον ίδιο του το λαό».
Επίδομα Παιδιού 2026: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21
05:00
Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα: Ποιες είναι οι επόμενες αργίες του έτους
04:00
Ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Τι αλλάζει, ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές
03:00
Πρόγραμμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών για αιγιαλούς και παραλίες: Πότε λήγει η προθεσμία
02:00