Θύμα των χάκερ και ο πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ - Χειροκίνητα οι μετρήσεις
Παγκόσμιο «πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει το νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων που έχει εκδηλωθεί τις τελευταίες ώρες σε πολλές χώρες του κόσμου.
Μάλιστα από τα... δίχτυα των χάκερ δεν γλίτωσαν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως αποτέλεσμα, οι τεχνικοί που εργάζονται ακόμη στον –κλειστό πλέον– σταθμό, στην Ουκρανία, αναγκάστηκαν να μετρούν τα επίπεδα της ραδιενέργειας χρησιμοποιώντας συσκευές Γκάιγκερ αντί για ηλεκτρονικά μέσα, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος των ουκρανικών αρχών.
"Οι τεχνικοί μας μετρούν τη ραδιενέργεια με συσκευές Γκάιγκερ, όπως το έκαναν επί δεκαετίες", είπε η Ολένα Κόβαλτσουκ, η εκπρόσωπος της κρατικής υπηρεσίας διαχείρισης της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ. Και αυτό επειδή το λογισμικό σύστημα Windows, που κατέγραφε αυτόματα τη ραδιενέργεια δεν λειτουργεί.
Τέλος οι διώξεις για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ - Η νέα διάταξη για την πτώχευση
04:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας: Αναλυτικός οδηγός
03:00
Ποια ημερομηνία κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων
02:00
Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι τέλη του 2025
01:00