ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μελανσόν κάνει την επανάστασή του: Από τους «Ξεβράκωτους» στους «Χωρίς Γραβάτα» (pic)

Ο Μελανσόν κάνει την επανάστασή του: Από τους «Ξεβράκωτους» στους «Χωρίς Γραβάτα» (pic)
REUTERS/Pascal Rossignol

Στο δρόμο που... χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos φαίνεται ότι βαδίζει και ο αριστερός ηγέτης του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», Ζαν Λικ Μελανσόν και οι βουλευτές του.

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας βουλής της Γαλλίας, εμφανίστηκαν στο κοινοβούλιο ντυμένοι πιο casual καθώς κανείς τους δεν φόρεσε γραβάτα και σακάκι. Αποτέλεσμα να ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση και πολλοί να σχολιάζουν ότι δεν σεβάστηκαν την αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Άμεση αλλά και ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του ίδιου του Ζαν Λυκ Μελανσόν ο οποίος μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση τόνισε:

«Δεν απορρίπτουμε τη γραβάτα και δεν έχουμε κάτι εναντίον της γραβάτας. Κάποιοι από εμάς φοράνε, άλλοι όχι. Αλλά δεν ανεχόμαστε να μας επιβάλλουν τον τρόπο που θα ντυνόμαστε. Στη γαλλική επανάσταση υπήρχαν οι sans-culottes (Ξεβράκωτοι), τώρα θα υπάρχουν οι sans-cravates (χωρίς γραβάτα).

Από την πλευρά του ο βουλευτής και εκπρόσωπος του κόμματος, Αλέξις Κορμπιέρ, υπογράμμισε μιλώντας στο κανάλι BFMTV:

«Ο λαός μπαίνει στην βουλή. Εμείς έτσι το βλέπουμε, συμβολικά. Έχουμε δικούς μας κώδικες να επιβάλλουμε. Έκανα προεκλογική εκστρατεία χωρίς γραβάτα και δεν είχα γραβάτα στις αφίσες μου. Μερικές φορές φοράω αλλά δεν έχω καμία διάθεση να μου επιβάλλουν ενδυματολογικό κώδικα στη βουλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ