ΚΟΣΜΟΣ

Μινεσότα: 19χρονη πυροβόλησε και σκότωσε το φίλο της, ενώ γύριζαν βίντεο για το youtube

Μινεσότα: 19χρονη πυροβόλησε και σκότωσε το φίλο της, ενώ γύριζαν βίντεο για το youtube

Τα σχέδια ενός νεαρού ζευγαριού στη Μινεσότα, να γίνουν... διάσημοι μέσα από τα βίντεο που ανέβαζαν στο youtube, κατέληξαν σε τραγωδία, με τον άνδρα να πέφτει νεκρός και τη γυναίκα να κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης.

Η 19χρονη Μοναλίζα Πέρεζ, επτά μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της και ο 22χρονος φίλος της Πέδρο Ρουίς, ήθελαν να γυρίσουν ένα βίντεο, το οποίο θα γινόταν viral στο κανάλι τους στο youtube.

Μάλιστα το... διαφήμιζαν μέσα από τους λογαριασμούς τους στα social media, με την Πέρεζ να λέει σε ένα tweet της λίγο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα:

«Εγώ και ο Πέδρο ετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε ένα από τα πιο επικίνδυνα βίντεο που έχουν γυριστεί ποτέ. Δική του ιδέα, όχι δική μου».

Όμως η ιδέα του Πέδρο για το συγκεκριμένο βίντεο, αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του.

Σύμφωνα με το «σενάριο» η Μοναλίζα θα πυροβολούσε ένα βιβλίο, το οποίο θα κρατούσε ο Πέδρο στο ύψος του στήθους του. Ήταν πεπεισμένοι πως το βιβλίο θα συγκρατούσε τη σφαίρα. Μάλιστα ο 22χρονος, για να πείσει την φίλη του ότι το γύρισμα δεν ήταν επικίνδυνο, της είπε ότι το είχε ξανακάνει και μάλιστα της έδειξε και το βιβλίο που είχε χρησιμοποιηθεί άλλη φορά, το οποίο είχε συγκρατήσει τη σφαίρα.

Ο Πέδρο έστησε δυο κάμερες, προκειμένου να γυρίσει το βίντεο με το ριψοκίνδυνο περιεχόμενο, με την ελπίδα ότι θα γινόταν viral στο youtube. Η Μοναλίζα πυροβόλησε από απόσταση ενός μέτρου με ένα όπλο μικρού διαμετρήματος, στοχεύοντας το βιβλίο που ο Πέδρο κρατούσε στο στήθος του. Όμως η σφαίρα διαπέρασε το βιβλίο και καρφώθηκε στο στήθος του Πέδρο, ο οποίος έπεσε νεκρός.

Η 19χρονη κατηγορείται για δολοφονία σε δεύτερο βαθμό, αντιμετωπίζοντας ποινή κάθειρξης ως και 10 χρόνια και επιβολή χρηματικού προστίμου μέχρι 20.000 δολάρια σε περίπτωση που καταδικαστεί. Προς το παρόν και μέχρι την δίκη της στις 5 Ιουλίου, έχει αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, δεδομένης και της κατάστασής της.

Woman fatally shoots boyfriend in YouTube stunt, By Tony Marco, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ