Πρωθυπουργός Ιράκ: Παρακολουθούμε το τέλος του Ισλαμικού Κράτους
Το τέλος του ψευδοκράτους που «ίδρυσε» ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, μετά την ανακατάληψη, από τον ιρακινό στρατό, του τεμένους όπου ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης είχε κάνει τη μοναδική δημόσια εμφάνισή του.
«Παρακολουθούμε το τέλος του ψευδοκράτους του Νταές» έγραψε στο Twitter ο Χάιντερ αλ Αμπάντι, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. «Η επιστροφή του τεμένους αλ Νούρι και του μιναρέ αλ Χάντμπα στο ιρακινό έθνος συνιστά το τέλος» του ΙSIS, τόνισε.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι ιρακινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους «για να τους σκοτώσουν και να τους συλλάβουν, μέχρι και τον τελευταίο».
Την περασμένη εβδομάδα οι τζιχαντιστές ανατίναξαν το μεσαιωνικό τζαμί και τον περίφημο κεκλιμένο μιναρέ του, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνταν προς αυτή την περιοχή της Μοσούλης.
Σημειώνεται πως η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυμάτιζε στον μιναρέ από τον Ιούνιο του 2014.
Έκλεισαν Λυκαβηττός και Πεδίον Άρεως λόγω κινδύνου φωτιάς- Drone με κάμερες «εποπτεύουν» την Αττική
11:14
Αιτωλοακαρνανία: Σε εξέλιξη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση - Επιχειρούν και επτά αεροσκάφη
11:12
H Motor Oil γίνεται η δέκατη μετοχή που συμμετέχει στον δείκτη MSCI Greece Standard Index
11:01
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην Πετρούπολη
10:53