To μεγαλύτερο «πλοίο» του κόσμου «σήκωσε άγκυρες» (vid)
Το μεγαλύτερο «πλοίο» (πλωτή εγκατάσταση για την ακρίβεια), του κόσμου ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από τη Νότια Κορέα προς την Αυστραλία.
Πρόκειται για το Prelude FLNG συμφερόντων της πετρελαϊκής Shell το οποίο έχει μήκος 488 μέτρων και πλάτος 74,54, ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 260 χιλιάδες τόνοι χάλυβα. Αποστολή της πλωτής εγκατάστασης είναι η επεξεργασία φυσικού αερίου από υπεράκτια κοιτάσματα και η μετατροπή του σε υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Το Prelude FLNG, έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή 3,6 εκατομμυρίων μετρικών τόνων LNG ετησίως και 1,3 εκατομμυρίων μετρικών τόνων συμπυκνωμάτων υδρογονανθράκων όπως και 0,4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων LPG,
Προορίζεται να εγκατασταθεί και να λειτουργεί επί 25 χρόνια στα ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Αυστραλίας, όπου και έχουν βρεθεί μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Το ταξίδι του αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα.Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018.
Μαθητές εμφάνισαν σημάδια δηλητηρίασης στον Όλυμπο - Σε εξέλιξη επιχείρηση αεροδιακομιδής τους
10:04
Νέο μεταλλείο Σκουριών: Μια επένδυση στρατηγικής σημασίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη
10:00
Η Κρήτη μετρά τις πληγές της: Κατεστραμμένα σπίτια και κομμένοι δρόμοι - Φόβοι για νέες πλημμύρες
09:54
Ανοιχτά των Κατεχομένων το Ορούτς Ρέις - Η τουρκική «απάντηση» στο καλώδιο GSI
09:45