ΚΟΣΜΟΣ

Και επίσημα σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ (pics)

Και επίσημα σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ (pics)
REUTERS/James Lawler Duggan

Δικηγόροι και μέλη οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σήμερα Παρασκευή σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ, μερικές ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, για να προσφέρουν νομική αρωγή στους ταξιδιώτες από χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται σε αυτό.

Εθελοντές δικηγόροι έφτιαξαν αυτοσχέδια σημεία ενημέρωσης, ορισμένα από τα οποία φέρουν επιγραφές στα αραβικά, κυρίως στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο, του Σικάγο και της Ουάσινγκτον, για να παρέχουν νομική βοήθεια στους μετανάστες που την έχουν ανάγκη.

640x640 5

REUTERS/Mike Blake

640x640 4

REUTERS/Carlo Allegri

«Δεν περιμένουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στα αεροδρόμια. Είμαστε απλώς εδώ για να παρατηρήσουμε, για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους γι' αυτό που συμβαίνει και για να αναφέρουμε αυτό που παρατηρούμε», εξήγησε η Καμίλ Μάκλερ της Μεταναστευτικής Συμμαχίας της Νέας Υόρκης, στον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast.

640x640 6

REUTERS/Mike Blake

Η Μάκλερ ήταν μεταξύ των εθελοντών που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης για να περιμένουν τις πτήσεις από το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη, την Ντόχα και το Αμπού Ντάμπι.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης από πολίτες που αντιτίθενται στη μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

640x640 2

REUTERS/Mike Blake

Το αντιμεταναστευτικό διάταγμα τέθηκε επισήμως σε ισχύ χθες στις 20:00 (τοπική ώρα, σήμερα στις 03:00 ώρα Ελλάδας). Έχει στόχο να εμποδίσει την άφιξη «ξένων τρομοκρατών» και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες (Συρία, Λιβύη, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία και Υεμένη), καθώς και προσφύγων απ' όλον τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ