Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις πλημμύρες (pics)
Δέκα νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Γκουιτζόου στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με απολογισμό των τοπικών αρχών.
Η περιοχή πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις από τις 22 Ιουνίου, επηρεάζοντας σχεδόν 200.000 κατοίκους σε 30 κομητείες, περιοχές και πόλεις, μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.

REUTERS/Stringer
Οι πλημμύρες κατέστρεψαν πάνω από 600.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και προκάλεσαν υλικές ζημιές ή ολική καταστροφή σε πάνω από 7.000 κατοικίες. Η τοπική κυβέρνηση θα διαθέσει οικονομική βοήθεια ύψους 9 εκατ. γιουάν (1,33 εκατ. δολαρίων) για τις 20 περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

REUTERS/Stringer
Από την Πέμπτη, σημειώνονται βροχοπτώσεις και στην πόλη Χουαϊχούα της γειτονικής επαρχίας Χουνάν. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της πόλης, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, 58.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών.
Βρετανία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για μήνα Ιούνιο με 36,4 βαθμούς Κελσίου
19:23
Live Τσίπρας: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι πολίτες θέλουν να καλύψουμε το πολιτικό κενό
19:16
Ομηρία σε ζωντανή μετάδοση στη Λάρισα: Ο 50χρονος κατέγραφε τις στιγμές τρόμου κρατώντας τσεκούρι
19:07
Διάσκεψη των Προέδρων: Ποιοι δικαστικοί προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
18:59