ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος αποχώρησε από την τελευταία περιοχή που κατείχε στην επαρχία του Χαλεπιού

Το Ισλαμικό Κράτος αποχώρησε από την τελευταία περιοχή που κατείχε στην επαρχία του Χαλεπιού
REUTERS/Alaa Al-Faqir

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από τα τελευταία εδάφη που ήλεγχαν στην επαρχία του Χαλεπιού αφού ο συριακός στρατός ανακατέλαβε περιοχές τις οποίες "κατείχαν" οι τζιχαντιστές. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μονάδα στρατιωτικής ενημέρωσης που διευθύνεται από την Χεζμπολάχ -σύμμαχο του συριακού στρατού- γνωστοποίησε πως στρατιώτες κατέλαβαν την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και πολιόρκησαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά της Χανασέρ. Δεν δόθηκε εξήγηση ωστόσο πως η οργάνωση εγκατέλειψε τις θέσεις αυτές.

Λίγο νωρίτερα το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει πως οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν την Παρασκευή μια νοτιοανατολική συνοικία της Ράκα, του προπυργίου τους στη Συρία το οποίο έχασαν πριν από τρεις εβδομάδες.

«Το Ισλαμικό κράτος ανακατέλαβε πλήρως την αλ-Σενάα, τη σημαντικότερη συνοικία που είχαν καταλάβει οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 12 Ιουνίου», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, αναφερόμενος στην κουρδο-αραβική συμμαχία που στηρίζεται από έναν υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμόλ, διευκρινίζοντας:

Χρησιμοποιώντας σήραγγες, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις SDF με καμικάζι καθώς και μη επανδρωμένα αεροπλάνα που μετέφεραν εκρηκτικά.

Την Πέμπτη, περίπου 40 μέλη του ISIS, ντυμένα με τη στολή των SDF για να παραπλανήσουν τους αντιπάλους τους, είχαν επιτεθεί στην αλ-Σενάα και τη Μεσλέμπ, δύο νοτιοανατολικές συνοικίες της Ράκα.

Πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα και πυροδότησαν εκρηκτικά που έφεραν μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να καταλάβουν έξι θέσεις που κατείχαν οι Συριακές Δυνάμεις. Μετά τη σημερινή επίθεση, οι SDF υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθουν στη γειτονική συνοικία Μεσλέμπ, «όπου ενισχύουν τις θέσεις τους», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Μετά την απώλεια της αλ-Σενάα, οι SDF εξακολουθούν να ελέγχουν τη Μεσλέμπ στα ανατολικά και άλλες δύο συνοικίες στα δυτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ