ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Κοτζιάς-Αναστασιάδης συναντώνται στο Κραν Μοντανά

Κυπριακό: Κοτζιάς-Αναστασιάδης συναντώνται στο Κραν Μοντανά
EUROKINISSI

Με τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, που είναι ήδη σε εξέλιξη, ξεκινά το Σάββατο η τέταρτη μέρα της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Η Διάσκεψη και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, μετά το χθεσινό γεύμα εργασίας των επικεφαλής όλων των πλευρών με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόοδο που θα πρέπει να επιτευχθεί και κάλεσε τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους σε όλα τα κεφάλαια.

Μολονότι ο κ. Γκουτέρες σήμερα αναχωρεί από το ελβετικό θέρετρο, με την προοπτική να επιστρέψει εάν χρειαστεί αργότερα, είναι σαφές ότι αφήνει πίσω του κάποιες βάσεις για να συνεχίσουν το βηματισμό τους τα εμπλεκόμενα μέρη στο δρόμο της διαπραγμάτευσης. Δρόμο, που ουσιαστικά άνοιξε ξανά ο ίδιος, καλώντας όλες τις πλευρές να συμβάλουν εποικοδομητικά στην ιστορική αυτή στιγμή για τη λύση του Κυπριακού, η οποία ούτε εύκολη είναι, ούτε σύντομη, ούτε με καταληκτική ημερομηνία, γιατί απαιτείται πολλή δουλειά ακόμη, όπως είπε.

Η Διάσκεψη συνεχίζει τις εργασίες της υπό τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ