ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: «Σκληρή δουλειά για την επανέναρξη της Διάσκεψης» λέει ο Κοτζιάς

Κυπριακό: «Σκληρή δουλειά για την επανέναρξη της Διάσκεψης» λέει ο Κοτζιάς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με πολλή και σκληρή δουλειά το Σαββατοκύριακο η ελληνική αντιπροσωπεία θα προετοιμαστεί για την προσεχή Δευτέρα και την επανέναρξη των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο ζήτημα των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, μετά από τη καταλυτική συμμετοχή του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Μία «εξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή σκηνή», όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς, λέγοντας ότι «ένιωσα τυχερός που μπορέσαμε χθες να συνεργαστούμε σε μία πάρα πολύ καλή κατεύθυνση για το Κυπριακό».

«Η διαδικασία θα προχωρήσει. Τη Δευτέρα έχουμε εμείς τη συνέχεια», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι: «έχουμε πει να απαντηθούν δύο θεμελιακά ερωτήματα και να σπάσουμε αυτά τα ερωτήματα σε σειρά απαντήσεων. Το Σαββατοκύριακο επιφυλάσσει στην ομάδα μας, την Ελληνική Αντιπροσωπεία, αλλά και στην Κυπριακή Αντιπροσωπία, πάρα πολλή και σκληρή δουλειά. Όμως, όπως ξέρετε, δεν φοβόμαστε τη σκληρή δουλειά, αρκεί να είναι χρήσιμη για τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ