ΚΟΣΜΟΣ

Αποχωρεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας ο Μπενουά Αμόν

Αποχωρεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας ο Μπενουά Αμόν
REUTERS/Pascal Rossignol

Την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας ανακοίνωσε ο Μπενουά Αμόν.

Έπειτα από 30 χρόνια και υπό τη σκιά της αποτυχίας στις γαλλικές προεδρικές εκλογές ο Αμόν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί καθώς θέλει να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση της αριστεράς με το "κίνημά του της 1ης Ιουλίου".

«Σήμερα αποφάσισα να αφήσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αφήνω ένα κόμμα αλλά δεν παραιτούμαι από το σοσιαλιστικό ιδεώδες», δήλωσε ο Αμόν με την ευκαιρία της έναρξης του κινήματός του, μιλώντας από το 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώπιον περίπου 11.000 ανθρώπων.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ίσως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Είχε λαμπρές στιγμές, η πεποίθησή μου είναι ότι σήμερα ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα για να μας βάλει σε μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη του Επινέ», πρόσθεσε ο Αμόν, σε μια αναφορά στη γέννηση του Κόμματος το 1971.

«Στους ακτιβιστές που παραμένουν, δεν τους λέω 'αντίο' αλλά 'εις το επανιδείν', 'πολύ σύντομα' στις μάχες που θα διεξάγουμε, γιατί θα βρεθούμε όλοι μαζί στη μεγάλη οικογένεια της αριστεράς για την απαραίτητη συσπείρωση, τη μελλοντική κοινή στέγη, χωρίς την οποία δεν θα καταστεί δυνατή μια νίκη», συνέχισε.

«Από την πλευρά μου, θα εργαστώ μαζί σας τώρα για να συμμετάσχουμε στην ανασυγκρότηση της αριστεράς», δήλωσε ο πρώην υπουργός του Φρανσουά Ολάντ που θέλει το κίνημά του να είναι ένα «από τα δοκάρια πάνω στα οποία πρέπει να ανασυγκροτηθεί η αριστερά».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε όιτι αποχωρεί από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αφού υποστήριξε τον Εμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία και εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια της Εσόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ