ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Θα με ενδιέφερε η προεδρία της Κομισιόν

Μοσκοβισί: Θα με ενδιέφερε η προεδρία της Κομισιόν
EUROKINISSI

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί και να διαδεχτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να με ενδιαφέρει», είπε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».

Ο 59χρονος σοσιαλιστής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, διευκρίνισε ότι δεν θα έκανε όμως για την προεδρία της Κομισιόν μια «καμπάνια για την καμπάνια, παρά μόνον με την αξίωση να κερδίσω». Η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν το 2019, δεν αποτελεί πάντως τη μοναδική επιλογή του. «Θα μπορούσα να κάνω καλά και κάτι άλλο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠ, ο Πιερ Μοσκοβισί επισήμανε, επίσης, ότι «η Σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης βρίσκεται σε κρίση. Λείπουν η συνοχή, η ηγεσία και οι ιδέες. Το ερώτημα είναι εάν μπορούμε αυτά να τα οικοδομήσουμε σε ένα-δύο χρόνια», όπως είπε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία τόνισε ότι «πρέπει να ανανεωθεί. Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε τους εκπροσώπους του κέντρου προδότες και τους Αριστερούς τρελούς. Πρέπει να αναπτύξουμε ένα σχέδιο για το πως θα θέσουμε τέρμα στην ανισότητα στην Ευρώπη. Πρέπει να αποδείξουμε ηγετικές ικανότητες, διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ