H Τουρκία ζητά τη βοήθεια της Γερμανίας για το προσφυγικό
Η Τουρκία με προφορικό αίτημά της ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να της διαθέσει εννέα σκάφη του λιμενικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παράνομη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων, σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης «Welt» από κύκλους των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
Η εξήγηση της Αγκυρας είναι ότι εννέα δικά της σκάφη έχουν παροπλιστεί λόγω των συνεχών επιχειρήσεων. Πάντως δεν υπάρχει ακόμα γραπτό αίτημα της Τουρκίας όπως ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Ο συμπρόεδρος των πρασίνων Τσεμ Εζντεμιρ, αναφερόμενος στο θέμα, τάχθηκε καταρχάς υπέρ της συνεργασίας με την Άγκυρα στα πλαίσια της σχετικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας: «Συνεργασία και βοήθεια στο θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων ναι, αλλά όχι να κοιτάμε αλλού στο θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως ανταπόδοση», δήλωσε στην κυριακάτικη «Welt».
«Euphoria»: Το HBO αποκάλυψε το πρώτο τρέιλερ της 3ης σεζόν
09:59
Στη Γροιλανδία έφτασαν οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μακρόν
09:56
Διεθνής ανησυχία για το Ιράν: Σε εξέλιξη σχέδια για απομάκρυνση ξένων πολιτών - Τι εξετάζει ο Τραμπ
09:45
Ντοκιμαντέρ του BBC φέρνει στο φως άγνωστες συνομιλίες του Λ.Σ. Λόουρι
09:44