ΚΟΣΜΟΣ

Τραυματίες σε δύο πύρινα μέτωπα στην Πορτογαλία

Τραυματίες σε δύο πύρινα μέτωπα στην Πορτογαλία
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Rafael Marchante

Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άτομα, ανάμεσά τους εννέα πυροσβέστες.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του νοσοκομείου του Αμπράντς στο Γαλλικό Πρακτορείο, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν σοβαρά, καθώς υπέστησαν εγκαύματα δεύτερου βαθμού.

Οι άλλοι πυροσβέστες υπέστησαν ελαφρύτερα εγκαύματα ή δηλητηριάσεις λόγω εισπνοής καπνού. Ο δέκατος τραυματίας είναι ένας κάτοικος ο οποίος τραυματίστηκε όταν έπεσε προσπαθώντας να σωθεί από τις φλόγες.

Η πρώτη πυρκαγιά, στο Τραμαγκάλ, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θεωρείτο το απόγευμα ότι εγείρει «κανέναν κίνδυνο για τον πληθυσμό και τις πληγείσες περιοχές», διαβεβαίωσε μιλώντας στη δημόσια πορτογαλική τηλεόραση ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας, ο Ζουζέ Γκιλιέρμε.

Περίπου 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα συνέχιζαν καθώς έπεφτε η νύχτα τις προσπάθειές τους για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Τη δεύτερη εστία, στο Σάου Πέδρου ντε Τόμαρ, προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν περίπου 240 πυροσβέστες με σχεδόν πενήντα οχήματα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της πολιτικής προστασίας.

Οι δύο φωτιές σημειώθηκαν δύο εβδομάδες μετά την τεράστια πυρκαγιά στο Πεδρόγαου Γκραντ, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 64 άνθρωποι και να τραυματιστούν 250 καθώς μαινόταν επί πέντε ημέρες στην κεντρική Πορτογαλία πριν τεθεί τελικά υπό έλεγχο το πρωί της 22ης Ιουνίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ