Τραμπ-Μέρκελ μίλησαν για το κλίμα και τη Σύνοδο της G20
Με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το θέμα του κλίματος.
«Κατά τη διάρκεια μιας μακράς συνδιάλεξης, οι ηγέτες αναφέρθηκαν στα ζητήματα του κλίματος, της πρωτοβουλίας για τη χρηματοδότηση των γυναικών επιχειρηματιών και του εμπορίου, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας υπερπαραγωγής χάλυβα», ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Ο Τραμπ ευχήθηκε στην συνομιλήτρια του η σύνοδος της Ομάδας των Είκοσι (G20) η οποία αρχίζει την Παρασκευή στο Αμβούργο να αποτελέσει «μια επιτυχία». Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος «είπε ότι σκοπεύει να βοηθήσει την καγκελάριο ώστε αυτή η σύνοδος (της G20) να αποτελέσει μια επιτυχία».
Η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει μια δύσκολη σύνοδο της G20, εξαιτίας των θέσεων του Τραμπ για το κλίμα, το εμπόριο και τις στρατιωτικές δαπάνες. Πρόκειται να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε εξάλλου μια τηλεφωνική συνδιάλεξη χθες, Δευτέρα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τη σύνοδο της G20, ενώ ο Τραμπ επαίνεσε τις προσπάθειες της Ρώμης για την αντιμετώπιση «της σοβαρής λιβυκής μεταναστευτικής κρίσης», σύμφωνα με μια δεύτερη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό
11:47
Η Dacia θα προσθέσει στη γκάμα της ένα νέο μικρο-μεσαίο οικογενειακό μοντέλο
11:36
ΑΝΑΛΥΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ Θ. ΤΣΙΚΑΣ : Η εβδομάδα της αβεβαιότητας: Γιατί οι σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ δεν θα είναι πια ίδιες
11:25
Hellenic Train: Ξεκινά δρομολόγια ο Προαστικακός Πάτρας στο τμήμα Άγιος Ανδρέας - Ρίο
11:24