ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω «επίθεσης» από... πουλιά (pics)

Αυστραλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω «επίθεσης» από... πουλιά (pics)
AAP/Darren England/via REUTERS

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε αεροσκάφος της AirAsia λόγω βλάβης που προκλήθηκε έπειτα από επίθεση... πουλιών. Το αεροσκάφος, που μετέφερε 345 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος, απογειώθηκε από το Κούινσλαντ της Αυστραλίας με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας όμως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον κινητήρα το οδήγησαν στο Μπρίσμπεϊν.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες από αυτό το περιστατικό, ενώ η αεροπορική εταιρία σε δήλωσή της στο twitter ανέφερε πως η πτήση εξετράπη της πορείας της έπειτα από πρόβλημα που προέκυψε από ένα περιστατικό που εικάζεται πως ήταν επίθεση από σμήνος πουλιών λίγο μετά την απογείωση.

«Τα απομεινάρια δύο πουλιών βρέθηκαν στον αεροδιάδρομο», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση, όπως τονίζει το Reuters.

Επιβάτης του αεροπλάνου περιέγραψε τις σκηνές που ακολούθησαν της απογείωσης μιλώντας στην εφημερίδα Sydney Morning Herald. «Το αεροσκάφος ξεκίνησε να τρέμει και υπήρξαν μερικά δυνατά χτυπήματα και πολύ φως», είπε, ενώ άλλος επιβάτης έκανε λόγο για φλόγες στον δεξιό κινητήρα.

Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας τόνισε πως το αεροσκάφος θα εξεταστεί από ειδικούς για να επιβεβαιωθεί η αιτία του προβλήματος που οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση.

2017 07 04T015104Z 238986284 RC17CAFF5620 RTRMADP 3 AUSTRALIA AIRPLANE

(AAP/Darren England/via REUTERS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ