ΚΟΣΜΟΣ

Ελεγχόμενες εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Ελεγχόμενες εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
Twitter/@KEY103NEWS

Ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προχώρησε σε ελεγχόμενες εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, μετά την εκκένωσή του το πρωί της Τετάρτης, λόγω εύρεσης ύποπτου αντικειμένου. 

Η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση του τερματικού σταθμού 3, ενώ πολλοί επιβάτες αναγκάστηκαν να κατέβουν από τα αεροπλάνα τους και να μεταφερθούν σε άλλο σημείο του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο του Μάντσετσερ μέσω twitter ενημέρωσε τους επιβάτες πως ο τερματικός 3 θα παραμείνει κλειστός «για προληπτικούς λόγους», ενώ έδωσε οδηγίες σε όσους επηρεάζονταν από την έκτακτη κατάσταση συναγερμού.

«Η αστυνομία έφτασε στις 8:50 π.μ. (τοπική ώρα) την Τετάρτη μετά από αναφορές για ύποπτο πακέτο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του αεροδρομίου.

«Ειδικοί πυροτεχνουργοί έφτασαν και προχώρησαν σε σειρά ελεγχόμενων εκρήξεων. Οι έρευνες συνεχίζονται», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε πως η κίνηση στους τερματικούς σταθμούς ένα και δύο «γίνεται κανονικά».

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ενημέρωσε πως το πακέτο δεν θεωρείται επικίνδυνο και η λειτουργία του αεροδρομίου θα επιστρέψει στην κανονικότητά της.

Ο τερματικός τρία είναι ο μικρότερος σταθμός του αεροδρομίου και χρησιμοποιείται για εθνικές αλλά και διεθνείς πτήσεις προς της ΗΠΑ και την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ