ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένας νεκρός και δεκάδες ζημιές σε σπίτια

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Ένας νεκρός και δεκάδες ζημιές σε σπίτια
Φωτογραφία αρχείου Lanao del Sur Provincial Disaster Risk Reduction and Management Office/Handout via REUTERS

Από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στις κεντρικές Φιλιππίνες, έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά σπίτια και υποδομές.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε πως αναμένονται μετασεισμοί, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί τσουνάμι μετά τον σεισμό αυτό των 6,5 βαθμών που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις πόλεις Τζάρο και Κανάνγκα της επαρχίας Λέιτε. Η βουλευτής της εν λόγω επαρχίας Λούσι Τόρες-Γκόμες δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πως η Κανάνγκα έχει «πληγεί σοβαρά», όπως αναφέρει το Reuters.

«Υπάρχουν ρωγμές στους δρόμους και σε μερικές περιοχές αναφέρθηκαν κατολισθήσεις», δήλωσε η βουλευτής στο ANC News Channel, προσθέτοντας πως κατέρρευσε επίσης ένα κτίριο. «Οι μετασεισμοί είναι κι αυτοί αρκετά ισχυροί», σημείωσε.

Το αμερικανικό Παρατηρητήριο Γεωφυσικής (USGS) είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί και πως έπληξε την περιοχή νοτιοδυτικάτης πόλης Τακλομπάν, μία από τις περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο το 2013 από έναν τυφώνα.

Η δήμαρχος της Τακλομπάν, η Κριστίνα Ρομουάλντες, δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στην περιοχή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ