ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη που είχε καταδικαστεί για δύο δολοφονίες
Η πολιτεία της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, εκτέλεσε έναν άντρα που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός φρουρού ασφαλείας κι ενός βοηθού σερίφη, το 2006, παρά τους ισχυρισμούς ότι αυτός αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Ερωτηματικά επίσης, είχαν διατυπωθεί και για την ορθή χρήση των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτέλεση, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο θάνατος του 35χρονου Ουίλιαμ Μόρβα ανακοινώθηκε στις 21:15 (τοπική ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ). Ο ίδιος, αρνήθηκε να κάνει μία τελευταία δήλωση σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τέρι Μακουλίφι δεν εμπόδισε την εκτέλεση καθώς υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις εξετάσεις που του έκαναν οι γιατροί, από το 2008 που καταδικάστηκε ο Μόρβα, δεν παρουσίασε ενδείξεις ότι ήταν ψυχολογικά άρρωστος ή σχιζοφρενής όπως είχαν ισχυριστεί οι δικηγόροι του.
Γ. Μαζωνάκης: Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του γιατρού την ημέρα του θανάτου του τραγουδιστή
13:53
Τραμπ από Δουβλίνο: «Θα χαιρόμουν πολύ να δω μια ενωμένη Ιρλανδία»
13:45
Γεωργιάδης: Νέο πλαίσιο για «θαυματουργές» θεραπείες - Τέλος στις παραπλανητικές διαφημίσεις
13:28
Η «ομπρέλα με το δηλητήριο»: Η δολοφονία του αντιφρονούντα που αποδόθηκε στην KGB
13:20