Ανεπιθύμητος ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας στην Ολλανδία
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ολλανδία, όπου διοργανώνεται εκδήλωση Τούρκων μεταναστών για την πρώτη επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε το υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από απόφαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η παρουσία του Τουγρούλ Τουρκές ή άλλου μέλους της τουρκικής κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητη «με δεδομένη την κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας».
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ολλανδία απαγορεύει σε Τούρκους αξιωματούχους την είσοδο στη χώρα. Λίγο πριν τις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας είχε κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα υπουργούς που προσπάθησαν να μεταβούν για να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Απρίλιο στην Τουρκία.
Η σημερινή απόφαση είναι «φυσική συνέπεια» των γεγονότων του Μαρτίου, τονίζεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου.
Το μέγεθος της καταστροφής στη Βενεζουέλα από ψηλά: Κτήρια ισοπεδωμένα και βουνά από χαλάσματα
22:04
Φρένο στην κατανάλωση αλκοόλ από τους Παριζιάνους λόγω καύσωνα βάζουν οι Αρχές
21:55
Αναγκαστική προσγείωση για το ελικόπτερο του Ισραηλινού προέδρου μετά από πρόσκρουση σε πουλιά
21:46
Συνάντηση Γκίλφοϊλ - Τουρνά για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών
21:38