ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ηγέτες να μην ξεχάσουν τα 30 εκατομμύρια Αφρικανών που πεινούν

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ηγέτες να μην ξεχάσουν τα 30 εκατομμύρια Αφρικανών που πεινούν
REUTERS/ TONY GENTILE

O πάπας Φραγκίσκος, σε μια παρέμβασή του στην G20 που απηύθυνε στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, υπενθύμισε στις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη τη φρικτή τύχη των 30 εκατομμυρίων Αφρικανών και Υεμενιτών που πεινούν.

«Απευθύνω στους ηγέτες των χωρών της G20, καθώς και σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, έκκληση από τα βάθη της καρδιάς μου σχετικά με την τραγική κατάσταση στο Νότιο Σουδάν, την περιοχή της λίμνης του Τσαντ, το Κέρας της Αφρικής και την Υεμένη, όπου τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν την απαραίτητη τροφή και νερό για να επιβιώσουν», αναφέρει στο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Μια δέσμευση που θα λαμβάνει υπόψη άμεσα τις καταστάσεις αυτές και θα προσφέρει άμεση στήριξη σε όλους τους ανθρώπους θα ήταν δείγμα της σοβαρότητας και της ειλικρίνειας στη μεσοπρόθεσμη δέσμευση να μεταρρυθμιστεί η παγκόσμια οικονομία», τονίζει ο πάπας.

Γενικότερα, ο πάπας Φραγκίσκος εκτιμά ότι οι ηγέτες του κόσμου «πρέπει να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα στους φτωχούς, τους πρόσφυγες, σε όσους υποφέρουν, στους αποκλεισμένους, χωρίς να διακρίνουν βάσει εθνικότητας, φυλής, θρησκείας ή πολιτισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ