ΚΟΣΜΟΣ

Αμβούργο: Αστυνομικός έριξε προειδοποιητική βολή για να ξεφύγει από το πλήθος (pics)

Αμβούργο: Αστυνομικός έριξε προειδοποιητική βολή για να ξεφύγει από το πλήθος (pics)
REUTERS

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο Αμβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, με τις συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών να έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Πέμπτης. Την Παρασκευή, ένας αστυνομικός έριξε «μια προειδοποιητική βολή» προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, όταν δέχτηκε επίθεση από ένα πλήθος ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης.

«Ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από πρόσωπα με βίαιες διαθέσεις στη συνοικία Σαντσενφέρτελ και έριξε μια προειδοποιητική βολή» ανέφερε η αστυνομία του Αμβούργου στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο αστυνομικός «κατάφερε τελικά να ξεφύγει μπαίνοντας σε ένα κατάστημα και να βρεθεί σε ασφάλεια» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής 159 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων.

1hamburg 2

Πηγή: reuters

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είναι και η οικοδέσποινα της φετινής G20, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου.

«Οι βίαιες διαδηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο ζωές και για αυτόν τον λόγο είναι απαράδεκτες» τόνισε η Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου.

1hamburg 3

Πηγή: reuters

Με το κύμα των διαδηλώσεων να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι Αρχές λαμβάνουν όλο και αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας. Η αστυνομία του Αμβούργου ζήτησε από το πρωί της Παρασκευής ενισχύσεις από άλλες μονάδες της χώρας.

1hamburg 4

Πηγή: reuters

1hamburg 5

Πηγή: reuters

1hamburg 6

Πηγή: reuters

1hamburg 7

Πηγή: reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ