ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανική επίδειξη ισχύος με στρατιωτικές ασκήσεις-μήνυμα στη Βόρεια Κορέα

Αμερικανική επίδειξη ισχύος με στρατιωτικές ασκήσεις-μήνυμα στη Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία αρχείου U.S. Air Force/Handout via REUTERS

Στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Βόρειας Κορέας, πραγματοποίησαν το Σάββατο αμερικανικά βομβαρδιστικά, κίνηση που θεωρείται ως επίδειξη ισχύος μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, όπως την χαρακτήρισε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.

Στη διάρκεια αυτής της σπάνιας στρατιωτικής άσκησης, δύο βομβαρδιστικά B-1B που είναι ανεπτυγμένα στην αεροπορική βάση Άντερσεν στο Γκουάμ πλησίασαν στα χερσαία σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, προτού αλλάξουν πορεία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.

Μαζί με τα βομβαρδιστικά στην άσκηση συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη, ένα αμερικανικό και ένα νοτιοκορεάτικο, και χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά.

«Με αυτή την άσκηση οι αεροπορικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να τιμωρήσουν αυστηρά τον εχθρό για τις προκλητικές του ενέργειες, αλλά και την ικανότητά τους να καταστρέψουν διοικητικές θέσεις του εχθρού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ