Ευρωπαϊκή περιοδεία μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών κατά της τρομοκρατίας
Δεκάδες μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες επιβιβάστηκαν σήμερα σε λεωφορείο στο κέντρο του Παρισιού, αρχίζοντας ευρωπαϊκή περιοδεία σε πόλεις που δέχθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις πρόσφατα.
Στόχος της περιοδείας είναι η καταδίκη της βίας, αλλά και η ανάμνηση κι απόδοση τιμής στα θύματα.
Οι ιμάμηδες προέρχονται από την Γαλλία, το Βέλγιο, την Βρετανία, αλλά και την Τυνησία, ενώ τους συνοδεύουν εκπρόσωποι κι άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων.
Η συνάντησή τους για την έναρξη της περιοδείας έγινε στα Ηλύσια Πεδία και στο σημείο της δολοφονίας του Γάλλου αστυνομικού Χαβιέ Ζουγκέλ τον περασμένο Απρίλιο.
Η περιοδεία θα πραγματοποιήσει σταθμούς στο Βερολίνο (όπου οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα συναντήσουν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ) τις Βρυξέλλες, αλλά και την Νίκαια.
Η επιστροφή στο Παρίσι έχει προγραμματιστεί για την 14η Ιουλίου, την πρώτη επέτειο μνήμης από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια.
Με 151 νέα οχήματα ενισχύονται οι δασικές υπηρεσίες σύμφωνα με το ΥΠΕΝ - Παρελήφθησαν τα 101 πρώτα
08:35
Τροχαίο στο Πικέρμι: Κατέληξε ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα
08:32
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Στέλιος Βασιλάκης: «Στις θεατρικές σκηνές η πολυφωνία συχνά απουσιάζει και αυτό πρέπει να αλλάξει»
08:30
Τριγμοί σε Βρετανία και Γαλλία από το σκάνδαλο Επστάϊν: Στο στόχαστρο Μάντελσον και Λανγκ
08:25