ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Δεν υπήρξε ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

Πούτιν: Δεν υπήρξε ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές
Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Η συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μονοπώλησε τις δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας, Bλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των χωρών της G20 στο Αμβούργο. Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν διαβεβαίωσε τους ηγέτες των χωρών μελών πως δεν υπήρξε «ρωσικός δάκτυλος» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή, ο Πούτιν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή της χώρας του στη διαδικασία.

Παραδέχθηκε ακόμη πως ο Τραμπ του έθεσε ερώτημα σχετικά με το «φλέγον» θέμα, που έχει δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι προσπάθησε να δώσει ρεαλιστικές απαντήσεις στον Τραμπ.

Ακόμη, ο Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία συμφωνεί με την άποψη του Τραμπ για την συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στον έλεγχο του κυβερνοχώρου. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι έχει πλέον μία προσωπική σχέση με τον Τραμπ, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να επιτύχουν το ελάχιστο επίπεδο διμερών σχέσεων το οποίο έχουν ανάγκη.

Ο Πούτιν μάλιστα αποκάλυψε ότι ο πραγματικός Τραμπ, διαφέρει από τον Τραμπ της τηλεόρασης.

2017 07 07T144540Z 1677776552 RC146C0C9E60 RTRMADP 3 G20 GERMANY TRUMP PUTIN

(REUTERS/Carlos Barria)

Για τη νέα εκεχειρία στις νότιες περιοχές της Συρίας, τόνισε ότι είναι το αποτέλεσμα αλλαγής της αμερικανικής στάσης. Επίσης δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα ανακατευτεί στις γερμανικές εκλογές.

Για τον αγωγό «Nord Stream 2» ο Πούτιν είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, ενώ για την τιμή του υγροποιημένου αμερικανικού φυσικού αερίου, δήλωσε πως είναι ακριβότερη από του αντίστοιχου ρωσικού.

Στο πλαίσιο της ίδιας τοποθέτησης του, ο Πούτιν δήλωσε ότι η ρωσική οικονομία είχε ανάπτυξη 3,1% τον Μάιο. Παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να πει ότι η τάση οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας είναι στο σύνολό της υγιής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ