Ιαπωνία: Δεκάδες νεκροί από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα (pics)
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την νότια Ιαπωνία. Την ίδια ώρα τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης οικισμών σε απομονωμένες περιοχές.
Υπερχειλισμένα ποτάμια μετά τις πρωτοφανούς μεγέθους βροχοπτώσεις κατέστρεψαν δρόμους, σπίτια και σχολεία σε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού Κιούσου, του νοτιότερου από τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά του αρχιπελάγους της Ιαπωνίας, σχεδόν 900 χλμ. νοτιοδυτικά του Τόκιο.
Δύναμη 12.000 διασωστών συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. «Καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για τη διάσωση ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι ή παραμένουν αποκλεισμένοι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 20 νεκρούς και όμοιο αριθμό αγνοουμένων ή προσώπων με τα οποία δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία στις περιφέρειες Φουκουόκα και Όιτα. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι παραμένουν αποκομμένοι από τον κόσμο, εγκλωβισμένοι σε τόνους λάσπης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

(Kyodo/via REUTERS)
Η τηλεόραση έδειξε ελικόπτερα διάσωσης καθηλωμένα στο έδαφος μέσα σε ένα πρόχειρο ελικοδρόμιο λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών, ενώ οι κάτοικοι προσεύχονται να σωθούν οι οικείοι τους.

(Kyodo/via REUTERS)
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε σήμερα για νέες κατακλυσμιαίες βροχές που θα προκαλέσουν χείμαρρους λάσπης στο νησί Κιούσου, συμπεριλαμβάνοντας τη Φουκουόκα και την Όιτα.

(Kyodo/via REUTERS)
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ακύρωσε επίσκεψη στην Εσθονία που θα πραγματοποιούσε την Τρίτη 11 Ιουλίου, λόγω των πλημμυρών που πλήττουν το νησί Κιούσου, σύμφωνα με ανακοίνωση σήμερα της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Εσθονία.
Άρση των κυρώσεων της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας
18:22
Χειροπέδες σε δύο οδηγούς ΙΧ που έκαναν «κόντρες» στη Βούλα - Έτρεχαν με πάνω από 150 χλμ/ώρα
18:10
Ογκόλιθοι και μπάζα καταπλάκωσαν τη γυναίκα - Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας στην Κόρινθο (pics&vids)
17:58
ΣΥΡΙΖΑ για δικογραφίες ΟΠΕΚΕΠΕ: Ούτε οι παραιτήσεις, ούτε οι συμψηφισμοί θα τους σώσουν
17:47