ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: 27 τα θύματα από τις καταρρακτώδεις βροχές

Ιαπωνία: 27 τα θύματα από τις καταρρακτώδεις βροχές
Reuters/Issei Kato

Ο αριθμός των θυμάτων στις επαρχίες Φουκουόκα και Οΐτα της Ιαπωνίας, η οποία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές, αυξήθηκε στους 27 ενώ τα σωστικά συνεργεία συνέχισαν να εργάζονται και την Τετάρτη καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται 20 άτομα.

Δύο ακόμα σοροί ανασύρθηκαν σήμερα στην πόλη Ασακούρα στην επαρχία Φουκουόκα, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές που ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα.

Τα σωστικά συνεργεία αποκατέστησαν σήμερα την πρόσβαση σε δύο περιοχές στην πόλη Χίτα, της επαρχίας Οΐτα, όπου 110 άτομα είχαν αποκλειστεί, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επισκέφθηκετην Τετάρτη τις κατεστραμμένες περιοχές αφού αποφάσισε να ολοκληρώσει νωρίτερα την επίσκεψή του στην Ευρώπη και να επιστρέψει στην Ιαπωνία μία ημέρα νωρίτερα. Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας κάλεσε τους κατοίκους, ιδιαίτερα όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, τα μέλη των σωστικών συνεργείων και όσους βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας στη νήσο Κιούσου που επλήγη από την καταστροφή, να λάβουν μέτρα προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς μεγάλες περιοχές της Ιαπωνίας αναμένεται να έχουν καύσωνα. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, περίπου 1.300 άτομα παραμένουν μακριά από τις εστίες του στις επαρχίες Φουκουόκα και Οΐτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ