Έικο Ισιόκα: Έντυσε τον Δράκουλα του Φράνσις Φορντ Κόπολα
Το σημερινό Google Doodle τιμά τη βραβευμένη σχεδιάστρια κοστουμιών κινηματογράφου, Έικο Ισιόκα.
Η Γιαπωνέζα σχεδιάστρια, γεννήθηκε το 1938 στο Τόκιο και κληρονόμησε την αγάπη της για το σχέδιο και τη μόδα από τον πατέρα της που ήταν γραφίστας.
Η Ισιόκα απέκτησε τη φήμη της κυρίως από το σχεδιασμό των κουστουμιών για την κλασική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, “Drakula”. Επίσης, είχε φτιάξει και τις στολές με τις οποίες αγωνίστηκαν οι ομάδες της Ελβετίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Ισπανίας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2012.
Τα δύο εντυπωσιακά κοστούμια που δημιούργησε για την ταινία ήταν εκείνο της Γουανόνα Ράιντερ καθώς και η κόκκινη κάπα του Κόμη Δράκουλα, τα οποία εκτέθηκαν στο μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου.

Tumblr/fuckyeaheikoishioka.tumblr.com
Ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια, σχεδιάστρια κοστουμιών και σκηνικών και τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ για τα κοστούμια στην ταινία.
Παπακώστα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου - Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ «εάν υπάρχει σκιά»
22:04
Τροχαίο ατύχημα σε τούνελ στην Ολυμπία Οδό - Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
22:03
Απόψε ο μεγαλύτερος όγκος χτυπημάτων στο Ιράν δηλώνει ο Χέγκσεθ
22:00
Ο Νετανιάχου αποπέμπει τον προσωπάρχη του έπειτα από σειρά σκανδάλων
21:52