ΚΟΣΜΟΣ

Μπλε αστακός και χρυσό χαβιάρι για το ζεύγος Τραμπ στο Παρίσι

Μπλε αστακός και χρυσό χαβιάρι για το ζεύγος Τραμπ στο Παρίσι
Morris MacMatzen/Getty Images

Το πρώτο ζευγάρι των ΗΠΑ επισκέπτεται από σήμερα το Παρίσι αφήνοντας στην άκρη, πρόσκαιρα έστω, τα μεγάλα προβλήματα από την αποκάλυψη της συνάντησης -πέρσι το καλοκαίρι- του υιού Τραμπ με Ρωσίδα δικηγόρο που θα του έδινε στοιχεία κατά της Κλίντον.

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναζητούν μανιωδώς κάθε πληροφορία για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ.

Όπως είναι αναμενόμενο η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πολλών δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγος του Μπριζίτ θα υποδεχτούν τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ στην επίσημη εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν τους στο Hôtel National des Invalides (Πολεμικό Μουσείο της Γαλλίας), στις 4μιση το απόγευμα, ώρα Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια της τελετής θα ακουστούν οι εθνικοί ύμνοι ΗΠΑ και Γαλλίας, παρουσία αγημάτων του στρατού και των δύο χωρών.

Στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Μουσείο ενώ θα επισκεφτούν και τον, εκεί, καθεδρικό ναό του Saint-Louis.

Αμέσως μετά οι δύο πρόεδροι θα έχουν τετ α τετ συνάντηση στο Elysée.

Η Μελάνια στο Παρίσι

GettyImages 635484220

Andrew Harrer-Pool/Getty Images

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δηλώνει λάτρης της Πόλης του Φωτός γι’ αυτό και επιθυμούσε να επισκεφτεί αρκετά γνωστά μνημεία και μουσεία, όπως το musée d'Orsay.

Οι Αμερικανοί πράκτορες όμως οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της, της χάλασαν τα σχέδια καθώς απαιτούσαν από τις γαλλικές αρχές να απαγορεύσουν την είσοδο για το κοινό σε αυτά τα αξιοθέατα την ημέρα που θα τα επισκεπτόταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Όπως και μια βόλτα στη διάσημη περιοχή της Μονμάρτης, κρίθηκε επικίνδυνη και απαγορευτική.

Η Μελάνια Τραμπ αναμένεται να περάσει περίπου 2 ώρες με την Μπριζίτ Τρονιέ.

Όπως υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του το Europe 1, οι δύο Πρώτες Κυρίες θα επισκεφτούν την Παναγία των Παρισίων όπου θα συνομιλήσουν με τους κληρικούς και στην συνέχεια θα κάνουν βόλτα στο Σηκουάνα.

Η Μελάνια Τραμπ αν και ήθελε να ανέβει στα περίφημα «bateau mouche» (τουριστικά πλοιάρια) όπως όλοι κάνουν οι περισσότεροι «κοινοί θνητοί» έκανε ακόμη μια υποχώρηση μετά από σύσταση των Αμερικανών πρακτόρων. Έτσι θα επιβιβαστεί μαζί με την Μπριζιτ Τρονιέ σε ένα μικρό πλοιάριο, χωρητικότητας 10 ατόμων, και θα απολαύσει εν πλω τα αξιοθέατα του Παρισιού.

Το δείπνο

vxcvxv

πηγή: "Le Jules Verne"

Μπλε αστακός (σπάνιο είδος), Πατάτα Nουαρμουτιέ με καπνιστή κρέμα και χρυσό χαβιάρι είναι μερικά από τα εκλεκτά εδέσματα που θα γευτούν τα δύο Πρώτα Ζευγάρια και περιορισμένος αριθμός καλεσμένων.

Το δείπνο θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ, στο φημισμένο εστιατόρειο «Le Jules Verne» που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν θέα όλη την πόλη.

Παρέλαση και μέτρα ασφαλείας

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ έχουν προσκληθεί στο Παρίσι από τον Εμανουέλ Μακρόν με αφορμή την Εθνική Επέτειο της Γαλλίας.

Την Παρασκευή το πρωί οι δύο ηγέτες θα παρακολουθήσουν από την Πλατεία Κονκόρντ την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση που γίνεται στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στην οποία θα συμμετάσχουν και 145 Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά. Μόνο στο Παρίσι θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 11.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ