Τεράστια τρύπα στον Ήλιο μπορεί να βυθίσει τη Γη στο σκοτάδι (pics)
Μία τεράστια κηλίδα ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην επιφάνεια του Ήλιου, ικανή να δημιουργήσει «μπλακ άουτ» στη Γη. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο φαινόμενο, καθώς η κηλίδα έχει διάμετρο 75.000 μίλια και εξαιτίας της μπορεί να βυθιστούν στο σκοτάδι οι δορυφόροι της Γης.
Η κηλίδα εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα και οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου. Μάλιστα κάνουν λόγο για μία «τεράστια τρύπα» η οποία είναι ορατή από τη Γη και όμοιά της σπάνια έχει παρατηρηθεί κατά τα χρόνια της εξερεύνησης του διαστήματος.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έκταση του φαινομένου είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να προκαλέσει την απενεργοποίηση των δορυφόρων, την πτώση των επικοινωνιών και μία τεράστια καταιγίδα ακτινοβολίας θα πλήξει τη Γη.

«Μία τέτοια καταιγίδα θα μπορούσε να δημιουργήσει εκπληκτικές, μοναδικές αύρες σε όλον τον κόσμο, με χρωματισμούς που όμοιούς τους δεν έχει δει ο άνθρωπος στον ουρανό, αλλά παράλληλα μπορεί και να προκαλέσει χάος στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά δίκτυα, σε πολλές περιοχές του πλανήτη», τόνισε ένας εκ των επιστημόνων της NASA που παρακολουθεί το φαινόμενο και πρόσθεσε:
«Μια νέα ομάδα ηλιακών κηλίδων έχει περιστραφεί και φαίνεται ότι αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα».

Βρετανία: Αβάσιμος ο ισχυρισμός της Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία
20:30
Θεοδωρικάκος: Καλά νέα τα 400 εκατ. για την βαριά βιομηχανία και η αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
20:20
Δεκάδες χιλιάδες κλήσεις μοίρασε η Τροχαία το τριήμερο των Αποκριών για ταχύτητα και αλκοόλ
20:11
Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου - Δεκτή η απομάκρυνσή της από τον Μακρόν
20:00