Δύο μήνες διορία στην Ελλάδα για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες μεταφορές
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την Πέμπτη την εφαρμογή στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών κανόνων για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές στην ΕΕ, αποστέλλοντας αιτιολογημένη γνώμη στις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, επί του παρόντος, η ελληνική εθνική νομοθεσία δεν επιτρέπει στους επιβάτες να επωφεληθούν πλήρως από τα δικαιώματα που τους παρέχει ο εν λόγω κανονισμός στην περίπτωση ματαίωσης ή καθυστέρησης της υπηρεσίας θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών.
Η Ελλάδα διαθέτει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε για την ορθή εφαρμογή του κανονισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Άγνωστος επιτέθηκε σε δύο άνδρες στο λόφο του Φιλοπάππου και εξαφανίστηκε - Τραυματίστηκαν ελαφρά
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
«Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»: Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στο άκουσμα των πυροβολισμών - Τι του είπε η Μελάνια
12:06