ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «κολακεύει» την Μπριτζίτ Μακρόν με τον δικό του τρόπο (pics&vid)

Ο Τραμπ «κολακεύει» την Μπριτζίτ Μακρόν με τον δικό του τρόπο (pics&vid)
REUTERS/Michel Euler/Pool

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φημίζεται για τα «ιδιαίτερα» σχόλιά του περί γυναικείας εξωτερικής εμφάνισης. Έτσι λοιπόν, την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία ανταγωνιζόταν σε αβρότητες με τον ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά δεν αμέλησε να κολακεύσει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας για την εμφάνισή της, με ένα σχόλιο όμως κάπως περίεργο. 

Ο Τραμπ εξήρε την «τόσο καλή φυσική κατάσταση» της Μπριζίτ Μακρόν χθες, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης.

Ο 71 ετών Τραμπ, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για σχόλιά του σχετικά με την εμφάνιση γυναικών και η σύζυγός του, η 47χρονη Μελάνια, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τη σύζυγό του στο Μέγαρο των Απομάχων, όπου ο Ναπολέων Βοναπάρτης και άλλοι Γάλλοι ήρωες του πολέμου έχουν ταφεί.

Έπειτα από μια περιήγηση, ο Τραμπ στράφηκε στην 64χρονη Μπριζίτ και χαιρετώντας την κάπως ασυνήθιστα τής είπε: «Είστε σε τόσο καλή φυσική κατάσταση». Αφού επανέλαβε το σχόλιό του στον πρόεδρο Μακρόν, ο Τραμπ στράφηκε ξανά στη Μπριζίτ και τής είπε: «Όμορφη». Η απάντηση της Μπριζίτ Μακρόν ήταν ασαφής, σύμφωνα με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η χειραψία μεταξύ της Μπριζίτ Μακρόν και του προέδρου των ΗΠΑ δεν πέρασε απαρατήρητη. Τη συνέλαβαν οι κάμερες του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την επίσκεψη στο Μέγαρο των Απομάχων, και ενώ οι Πρώτες Κυρίες ετοιμάζονταν να μεταβούν στην Παναγία των Παρισίων.

Το στιγμιότυπο που αρχικά πέρασε απαρατήρητο, στη συνέχεια έκανε το γύρο του Διαδικτύου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν αμέσως μετά την προβολή του βίντεο, με πολλούς χρήστες να χαρακτηρίζουν τα σχόλια του Τραμπ σεξιστικά.

Η Αμερικανίδα Τζεν Ζίμπελ Νιούσομ, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και ηθοποιός, έγραψε στο Twitter: «Κύριε Τραμπ, οι γυναίκες δεν θέλουν να ακούν αυτόκλητα σχόλια για το τί νομίζετε για το σώμα τους. Αυτό είναι αγενέστατο και εντελώς ανάρμοστο».

Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη σε σχόλιο. Τα προεδρικά ζεύγη των ΗΠΑ και της Γαλλίας δείπνησαν στη συνέχεια μαζί σε εστιατόριο στον Πύργο του 'Αιφελ.

Ο 39χρονος Μακρόν είναι ο νεότερος ηγέτης της Γαλλίας μετά τον Ναπολέοντα πριν από δύο αιώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ