ΚΟΣΜΟΣ

Αλγερία: 100 πύρινα μέτωπα τις τελευταίες δύο ημέρες

Αλγερία: 100 πύρινα μέτωπα τις τελευταίες δύο ημέρες
REUTERS/Rafael Marchante/Φωτογραφία αρχείου

Περίπου 100 πυρκαγιές μετέτρεψαν σε στάχτες περισσότερα από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης τις τελευταίες 48 ώρες στη βόρεια Αλγερία, γνωστοποίησε η γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

Από την 13η Ιουλίου, «οι δυνάμεις μας προχώρησαν στην κατάσβεση 97 δασικών πυρκαγιών, 26 πυρκαγιών σε θαμνώδεις εκτάσεις και τεσσάρων πυρκαγιών που ξέσπασαν σε καλλιέργειες», οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν «10.825 στρέμματα δασικής έκτασης και 2670 στρέμματα θαμνώδους έκτασης» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η αρχή Πολιτικής Προστασίας της Αλγερίας.

Πολλές κοινότητες στο βόρειο τμήμα της χώρας, που πλήττονται από κύμα καύσωνα, βρίσκονται στο έλεος των καταστροφικών πυρκαγιών που συνεχίζονται και σήμερα.

Οι πλέον πληγείσες είναι οι κοινότητες Μεντέα και Τίζι- Ούζου, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά και ανατολικά του Αλγερίου.
Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, πολλές κατοικίες καταστράφηκαν από τις φλόγες στο Τίζι- Ούζου.

Αντιθέτως, αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας διέψευσε τις πληροφορίες του Τύπου που κάνουν λόγο για νεκρούς από τις πυρκαγιές.

«Δεν έχουμε καταγράψει κανέναν θάνατο στις φωτιές» διαβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Φαρούκ Ασούρ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ