ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Baz Ratner/File Photo

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε έπειτα την απόπειρά του να ανοίξει πυρ εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και αστυνομικών που επρόκειτο να τον συλλάβουν στη Δυτική Όχθη.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με τον ύποπτο ο οποίος αποπειράθηκε να ανοίξει πυρ εναντίον τους και σε απάντηση της άμεσης απειλής, οι δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον του επιτιθέμενου, προκαλώντας τον θάνατό του», αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ, Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε ότι ο 34χρονος Παλαιστίνιος Αμάρ Χαλίλ ήταν ύποπτος για δύο επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη. «Ο τρομοκράτης εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε, στη συνέχεια έστρεψε τα όπλα του εναντίον των δυνάμεων και σε απάντηση, ο τρομοκράτης δέχθηκε πυρά και σκοτώθηκε», είπε ο Ρόζενφελντ.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, κοντά στη Ραμάλα.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος για τον οποίο υπήρχαν οι ίδιες υποψίες τραυματίστηκε ελαφριά κατά τη σύλληψή του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Από τον Οκτώβριο του 2015 οι βιαιότητες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχουν προκαλέσει το θάνατο 281 Παλαιστινίων, 44 Ισραηλινών, δύο Αμερικανών, δύο Ιορδανών, ενός ατόμου από την Ερυθραία, ενός Σουδανού και ενός Βρετανού, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ