ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ υπεραμύνθηκε της επιλογής της πόλης του Αμβούργου για τη Σύνοδο της G20

Η Μέρκελ υπεραμύνθηκε της επιλογής της πόλης του Αμβούργου για τη Σύνοδο της G20
REUTERS/Fabrizio Bensch/Φωτογραφία αρχείου

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της επιλογής μιας μεγάλης πόλης όπως το Αμβούργο για τη διεξαγωγή της πρόσφατης Συνόδου της G20, παρά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν σε βάρος της μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο περιθώριο της Συνόδου.

«Είναι σαφές ότι θα έπρεπε να διεξαχθεί σε μια μεγάλη αστική περιοχή» δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιλογή που έκανε να προσκαλέσει τους ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στη γενέτειρά της, στη βόρεια Γερμανία.

«Το οργανώσαμε αυτό μαζί» με τον Σοσιαλδημοκράτη δήμαρχο της πόλης, τον Όλαφ Σουλτς, ο οποίος επίσης βρέθηκε ενώπιον σφοδρών επικρίσεων μετά τις ταραχές, ακόμα κι από μέρους της τοπικής οργάνωσης του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου, του CDU.

Η Μέρκελ απέρριψε το κάλεσμα των τοπικών στελεχών του CDU προς τον δήμαρχο της πόλης να παραιτηθεί, χαρακτηρίζοντάς το «άστοχο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος επικρίθηκε διότι επέλεξε μια μεγάλη πόλη για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας Συνόδου, τη στιγμή που αυτού του είδους οι Σύνοδοι διεξάγονται συνήθως μακριά από τις μητροπόλεις για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαδηλώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ