ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Γουίνι το αρκουδάκι είναι θύμα λογοκρισίας στην Κίνα

Γιατί ο Γουίνι το αρκουδάκι είναι θύμα λογοκρισίας στην Κίνα
Reuters / Chris Keane

Ο Γουίνι το αρκουδάκι έχει αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας

Οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Weibo -αντίστοιχο του Twitter- καθώς και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου WeChat δεν μπορούν πλέον να κάνουν σχόλια καθώς καταργήθηκε η εικόνα του μικρού αρκούδου από τη σειρά με τα αυτοκόλλητα που διατίθενται.

«Καημένε μικρέ Γουίνι. Τι κακό έκανε αυτός ο αξιαγάπητος αρκούδος που λατρεύει το μέλι»; διερωτήθηκε ένας χρήστης του Weibo.

via GIPHY

Ο Γουίνι λοιπόν λογοκρίθηκε, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, γιατί στο παρελθόν, είχε συγκριθεί με τον Σι Τσινπίνγκ, πρόεδρο της χώρας, και στο Πεκίνο είναι πολύ επιφυλακτικοί όταν πρόκειται για την προστασία της εικόνας του αρχηγού του κράτους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ενόψει του Συνεδρίου του Κομουνιστικού Κόμματος, η κυβέρνηση δεν θα ήθελε επικρίσεις ακόμα και χιουμοριστικού είδους που αφορούν τον Σι Τζιπίνγκ.

 96969502 78b75efc 37fe 449f 944e 0fa30805a597

(Πηγή: Twitter)

Όπως σημειώνει το AFP, oι πρώτες συγκρίσεις μεταξύ του παχουλού αρκούδου και του ηγέτη της δεύτερης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως έκαναν την εμφάνισή τους το 2013, όταν χρήστες του Διαδικτύου τοποθέτησαν πάνω σε μια φωτογραφία του προέδρου Σι και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μια εικόνα του Γουίνι και του φίλου του, του μικρού τίγρη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ