ΚΟΣΜΟΣ

Liberation: «Μα ποιος τέλος πάντων θα σταματήσει τον Ερντογάν;»

Liberation: «Μα ποιος τέλος πάντων θα σταματήσει τον Ερντογάν;»
Reuters/Umit Bektas

«Μα ποιος τέλος πάντων θα σταματήσει τον Ερντογάν;» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Liberation, η οποία έχει τετρασέλιδο αφιέρωμα στην Τουρκία

Μετά τις νέες «εκκαθαρίσεις» στη δημόσια διοίκηση την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουλίου, γράφει ο απεσταλμένος στην Άγκυρα, «ο Τούρκος ηγέτης μετέτρεψε τις επετειακές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, σε εορτασμό της μεγαλομανούς εξουσίας του (...).

640x640 2

REUTERS/Murad Sezer

Ήταν ευκαιρία για τον αυταρχικό Πρόεδρο να επιδείξει την παντοδυναμία του σε μία χώρα, όπου η κοινωνία των πολιτών είναι φιμωμένη εδώ και έναν χρόνο. (...) Η υπερβολή των εκδηλώσεων δεν έχει αντιστοιχία, παρά με το μέγεθος της καταστολής».

2017 04 16T190223Z 1690042705 UP1ED4G1GVY1Z RTRMADP 3 TURKEY REFERENDUM

download 4

πηγή: reuters

Ύστερα από μία σύντομη ιστορική αναδρομή για τις συνθήκες του πραξικοπήματος, το δημοσίευμα κάνει ειδική αναφορά στην «καλοστημένη προπαγάνδα», γύρω από μία «οργανωμένη λατρεία και μαρτυρολόγιο» για τα 250 άτομα που έχασαν τη ζωή τους, αντιστεκόμενα στους πραξικοπηματίες.

Το δημοσίευμα δεν έχει απαντήσεις σε σχέση με τον πρωτοσέλιδο τίτλο, υπενθυμίζει, όμως, ότι στις 24 Ιουλίου θα ξεκινήσει η δίκη για τους 19 εργαζόμενους στην εφημερίδα Cumhuriyet.

«Εκείνη την ημέρα η Liberation θα διαθέσει τις σελίδες της στη σύνταξη της τουρκικής εφημερίδας. Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την εφημερίδα και για να της δοθεί ένας νέος απόηχος, τις ώρες που η εξουσία επιχειρεί να την φιμώσει», υπογραμμίζει.

Capture copy

πηγή: twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ